DE START VAN CREATE

logo-header-ons-verhaal

Wij laten de zorgsector zien hoe dingen makkelijker en beter kunnen. Dit doen wij door innovatieve applicaties met impact te maken. Behoefte gestuurd werken wij toe naar automatisering dat past bij de praktijk. Om dit te bereiken werken wij nauw samen met zorgorganisaties.

Create B.V. heeft altijd affiniteit met de zorg gehad. Eigenaar Martijn Apeldoorn is als ondernemer begonnen in het helpen van ouderen bij computerproblemen onder het genot van een kop koffie. Toen Martijn steeds vaker alleen voor de koffie langs kwam in plaats van de computer, werd duidelijk dat eenzaamheid bij ouderen al snel heel dichtbij komt.

Na het organiseren slow-dates voor ouderen om ze laagdrempelig bij elkaar te brengen, ontdekte Martijn zijn intrinsieke passie voor maatschappelijk ondernemen.

polaroid-martijn

 

Create B.V. werd opgericht met als doel de wereld van bedrijven en ondernemers beter en makkelijker te maken. Door online applicaties te ontwikkelen wordt er hard gewerkt om dit doel te bereiken. Maatschappelijk ondernemen is altijd de kern geweest:

  • Create is een erkend leerbedrijf, wij proberen jong talent een plek te geven en te helpen bij hun ontwikkeling.
  • Create heeft projecten gedraaid met mensen met een achterstand op arbeidsmarkt en zo geholpen bij re-integraties.
  • Create heeft online applicaties ontwikkeld voor de kinderopvang, opleidingen in zorg en welzijn en heeft een eigen platform gemaakt om onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen: www.talentz.nl
  • Create denkt actief mee in het curriculum van IT-opleidingen door o.a. deel te nemen in klankbordgroepen van scholen.
create-aan-het-werk

In de zomer van 2018 werd de aandacht steeds specifieker op de zorg gericht. Via contacten in de ouderenzorg kwam een behoefte aan het licht voor online applicaties die aansluit bij zorgvraag gestuurde dienstverlening. Create kwam in nauw contact met zorginstellingen en adviesbureaus binnen de ouderenzorg om de uitdagingen in kaart te brengen.

Zonder aarzeling en met volledige investering door Create is er gestart met de ontwikkeling van online applicaties voor de ouderenzorg.

create-aan-het-werk-2

 

Create Care werd opgericht als businessunit dat zich ging richten op de zorg. De eerste uitdaging lag in de ouderenzorg. Create Care vervult de behoefte aan innovatieve applicaties.