Create Care streeft naar verbetering in de zorg

 In

Als we niets veranderen werkt in 2040 één op de vier Nederlanders in de zorg en is er twee keer zoveel geld nodig in de zorgsector dan nu. Door applicaties aan te bieden die samenwerken met financiële systemen en tools te ontwikkelen die kostprijzen kunnen berekenen streeft Create Care ernaar impact te maken en de zorg te verbeteren.

Pijlers Hugo de Jonge

Op dit moment werkt één op de zeven (1,2 miljoen) mensen in Nederland in de zorg. Als we zo door blijven gaan zijn dat in 2040 één op de vier mensen en hebben wij twee keer zoveel geld nodig in de zorgsector dan nu. Volgens Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is de oplossing om in te zetten op drie pijlers:

  • Inzetten op preventie;
  • Meer innovatie;
  • Beter organiseren van de zorg;

Dit vertelde hij in het VPRO-programma ‘Buitenhof’, waar hij te gast was om te praten over het toegankelijk houden van de zorg.

Transparantie in financiën

Het startpunt van Create Care is om transparantie te creëren in de financiële stromen binnen de zorg. Het mag duidelijk zijn dat deze ‘harde’ kant in balans moet zijn om ervoor te zorgen dat zorginstanties de ‘zachte en warme’ kant kwalitatief goed aan kunnen blijven bieden. Door dit punt aan te pakken speelt Create Care in op twee pijlers die Hugo de Jonge benoemd; innovatie en organisatie. Met innovatie als middel bieden wij de mogelijkheid het organiseren van de zorg te vereenvoudigen.

Kostprijs berekenen voor beter inzicht

Create Care biedt meerdere applicaties aan waaronder tools om de kostprijs te berekenen van bijvoorbeeld WIz functies. Deze kostprijs is handig om een beter beeld te krijgen van wat een zorghandeling kost vergeleken met het bedrag dat een zorginstelling krijgt op basis van een zorgindicatie. Hierdoor verbeterd de zorg en is iedereen verzekerd van het krijgen van de juiste zorg.

Geautomatiseerd begroten

Create Care ziet dat veel organisaties nog begroten op papier of in Excel. Daar gaat verandering in komen. Create Care biedt een online applicatie aan dat samenwerkt met financiële systemen zoals de boekhouding en salarisadministratie. Als controller kun je hierdoor gemakkelijker een begroting opstellen. De gegevens worden verder verrijkt door prognoses te maken en via benchmarking begrotingen te vergelijken.

Formeren op basis van zorgvraag en binnen het budget

Een belangrijk onderdeel van een begroting in de zorg is de formatie. Personeelskosten zijn de grootste kostenpost en daarom van grote invloed op de begroting. Een goede formatie kan bepalend zijn voor de gezondheid van een zorginstelling. Create Care biedt een applicatie om formaties te maken op basis van de zorgvraag, en blijft binnen het budget. Ook hier zijn er veel mogelijkheden in analyses, benchmarking en prognoses.

Meer weten? Neem contact op.