Formatie applicatie

Create Care Formatie is een applicatie waarmee je formaties kunt maken en begroten op basis van zorgvraag, beschikbaar personeel en binnen het beschikbare budget.

Created with Sketch.
formatie_laptop

Voordelen

Formeren op basis van de zorgvraag

Transparantie in gevolg van formatie voor budget

Inzicht in solidariteit tussen afdelingen en locaties

Hoe is een formatie opgebouwd?

Een formatie geeft aan hoe je een team wilt samenstellen op functieniveau, binnen een bepaalde periode. Een regel binnen een formatie bevat de functienaam, functieniveau, aantal FTE en de start- en eindtijd. Op basis hiervan maakt de applicatie inzichtelijk hoeveel uur er worden gedraaid, of dit gewenst is en of het efficiënter kan.

Wat kun je met een formatie?

Een formatie is de voorloper van een rooster, je bepaalt immers nog niet welke persoon je in gaat zetten. Dit stelt je in staat om prognoses en scenario’s te maken over een grotere periode. Van een formatie wil je weten of je daarmee kunt voldoen aan de zorgvraag van alle cliënten, of je huidige medewerkersbestand hierbij past en minstens zo belangrijk: of dat ook met het beschikbare budget kan.

Belangrijkste functionaliteiten

Formeren

Met de applicatie kun je meerdere formaties samenstellen per locatie, afdeling of team. Een formatie kan geschikt zijn voor iedere gewenste periode. Met een handige kopieer functie kan je eerder gemaakte formaties dupliceren en aanpassen.

nieuweformatie

Standaard CAO-functies

Bij het samenstellen van een formatie kun je snel een functie kiezen die ook in de CAO bekend is. Daarbij zijn er aanvullende functies beschikbaar die veelgebruikt zijn binnen de sector. Het functieniveau en bijbehorende loonkosten kunnen dus ook eenvoudig worden opgehaald en gebruikt om in de formatie inzichtelijk te maken.

functiesbeheren

Handige weergave opties

Een formatie kan je in meerdere weergaven tonen. Met de lijstweergave heb je de cijfers op een rij en breng je structuur aan. Met de tijdlijnweergave krijg je een visueler beeld van je formatie en zie je in één oogopslag waar de formatie moet worden aangepast en ben je in staat om makkelijk met diensten en functies te slepen.

tijdlijn

Meer weten? Neem gerust contact op

Filtermogelijkheden

Doordat je voor iedere functieregel een start- en eindtijd meegeeft, plan je een formatie volgens het gewenste dienstenpatroon. Met de filters op ochtend, middag, avond en nacht weet je precies per dagdeel welke formatie is samengesteld.

filters

Slimme widgets

Bij het samenstellen van een formatie heb je altijd een aantal widgets in beeld. Dit zijn slimme ‘stoplichten’ die je adviseren op bijvoorbeeld het aantal ingeplande uren of het beschikbare budget. De widgets zijn volledig instelbaar, zodat je de sturingsinformatie ziet die jij nodig hebt en alleen op de manier zoals jij dat wilt.

widgets

Dag- en nachtmodus

Ook beschikt de applicatie over een dag- en nachtmodus. Hierdoor blijf je fitter indien je de applicatie gebruikt tijdens een avond- of nachtdienst en voorkom je oogklachten. Als je het contrast niet prettig vindt kun je op ieder moment met de schakelaar in de applicatie wisselen tussen de dag en nacht modus.

darklightmode

Meer weten? Neem gerust contact op